Мъртвото вълнение се завърна

След няколко дни на спокойно море и идеално за плуване, в неделя сутринта вълнението отново е значително на бургаските плажове. Четири бала вълни се разбиват на брега, обливайки с бяла пяна пясъчната ивица на няколко метра навътре. Сигнализацията на спасителите е отново червен флаг за опасност от влизане във водата.

Прочети още: Мъртвото вълнение се завърна

Бургас чества Деня на Македония и падналите за нейната свобода

На 8 юни, понеделник, от 18.00 часа при Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк пред Военен клуб - Бургас, ще се проведе граждански ритуал по полагане на венци и цветя в памет на всички герои,

Прочети още: Бургас чества Деня на Македония и падналите за нейната свобода

С ваучери привличат посетители в Бургаските музеи

Ваучери, с които бургаските музей ще могат да бъдат посещавани на преференциални цени, ще се продават вече в морския град.

Прочети още: С ваучери привличат посетители в Бургаските музеи

Започва ремонтът на ул. "Кирил и Методий" в Бургас

След като бяха сменени старите тръби под "Средна гора" и напредва нейното преасфалтиране, същото предстои да се случи на успоредната "Св. св. Кирил и Методий". Там основен ремонт не е правен от десетилетия, съобщиха от местната администрация.

Прочети още: Започва ремонтът на ул. "Кирил и Методий" в Бургас

Петиция срещу делфинариум в Бургас

Инвестиционното предложение на община Бургас за изграждане на комплекс с  делфинариум, тюленариум, зони за пингвини и други екзотични и фермерски животни в парк  “Езеро” предизвика недоволство сред гражданите у нас.

Прочети още: Петиция срещу делфинариум в Бургас

Нови пикник зони в Бургас

Община Бургас разширява пикник зоните и кътовете за отдих сред природата, които се радват на голям интерес от страна на бургазлии и гостите на града.

Прочети още: Нови пикник зони в Бургас

ТЪРСЕНЕ