Град Бяла обезопасява улица за туристическия сезон

Pin It

Четири нови повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат изградени в град Бяла по улица „Трифон Милушев“, съобщиха от община Бяла за traffik.bg.

Участъкът е сравнително прав и е предпоставка за развиване на висока скорост от страна на водачите, което затруднява пресичането на пешеходците. По новите нормативни уредби преди поставянето на такъв топ пешеходни пътеки е необходимо да се изготви проект, който да се съгласува с всички институции. Кметът инж. Пеньо Ненов подписа договор с Агенция „Пътна инфраструктура“, по силата на който Агенцията изгражда четирите пешеходни пътеки, а Общината финансира поставянето на пътна и вертикална маркировка (пътни знаци).

Пешеходните пътеки са разположени на следните места:

- на кръстовището за пазара за грозде;

- пред пожарната;

- под парка до ВиК – Бяла;

- на изхода на град Бяла, в посока гр. Обзор;

Разположението на новите е визуализирано на картата по-долу.

Пътното движение по улица „Трифон Милушев“, която е част от републиканската пътна мрежа, е много интензивно, особено през летните месеци. „Трифон Милушев“ пресича Бяла и жителите на цял един квартал се налага ежедневно да пресичат пътното платно. С изграждането на повдигнатите пешеходни пътеки, тяхното придвижване ще е по-безопасно, а водачите на автомобилите няма да имат възможност да развиват висока скорост.

 

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ