Италианският футболен гранд „Милан“ идва в Бяла

Pin It

От 1 до 6 август тази година изцяло обновеният спортен комплекс „Черноморец“ в китното курортно градче ще бъде домакин

на детския футболен лагер Milan Junior Camp, съобщиха от общината. Това ще е първата по рода си среща по родното Черноморие, която ще събере на едно място треньори от академията на седемкратния европейски клубен шампион и деца на възраст между 5 и 17 години, чиято любов към футбола ще им даде възможност да се докоснат до енигматичния тим от „Сан Сиро“. 

Грандиозното за мащабите на град Бяла събитие бе представено от главните организатори - Сдружение „Бъдеще чрез спорт“, кмета на община Бяла Анастас Трендафилов, сдружение „Доминант“. В брифинга участваха и директорът на Milan Junior Camp Алесандро Джани, президентът на Търговско-промишлената палата на Италия Марко Монтеки и лично посланикът на Италия у нас Стефано Балди. 

С участието си в лагера край морето децата ще усетят магията, витаеща около един от най-успешните клубове в световен мащаб. Те ще имат редкия шанс да тренират цяла седмица под ръководството на висококвалифицирани специалисти от школата на „росонерите“, облечени изцяло в оригиналните цветове и екипировка на италианския гранд. Най-добрите млади футболисти ще получат възможността да вземат участие във финалния Milan Junior Camp Day в Милано. Италианският екип треньори ще избере най-талантливите участници и ще им предостави уникалния шанс да посетят тренировъчната база „Casa Milan”, да изгледат на живо двубой и лично да се запознаят с някои от играчите на първия отбор.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ