Младите творци в Бяла с нов Креа Център

Ново споделено работно пространство ще отвори врати в Бяла. Новият креативен център (Креа Център) се намира на централния площад в града, в реконструираната бивша ритуална зала и разполага с конферентна зала, отворено пространство с 20 работни места, зала за срещи и четири оборудвани тематични ателиета: музикално, шевно, кино и фото ателие и лаборатория за създаване на прототипи.

Прочети още: Младите творци в Бяла с нов Креа Център

Бяла привлича туристи с три вело маршрута

Община Бяла приключи изпълнението на ключов международен проект. Проектът носи името „ЕКОТУРНЕТ/Развитие на мрежа за екотуризъм в Черноморския регион“ и е финансиран по „Съвместна оперативна програма Черноморски басейн 2014-2020“. Водещ партньор: Областна администрация Шиле – Истанбул, Република Турция.

Прочети още: Бяла привлича туристи с три вело маршрута

Детските градини в Бяла вече са безплатни

Таксите за посещение на детски градини в град Бяла и филиала в село Попович отпадат с решение на Общински съвет от 18 февруари 2021 година.

Прочети още: Детските градини в Бяла вече са безплатни

Бяла получи два държавни имота за пристанище "Чайка"

Правителството реши да се учреди безвъзмездно право на строеж върху два поземлени имота - публична държавна собственост за пристанище и друг вид естествен ресурс за превантивна защита. Терените са с площ от 32 573 кв. ми 16 435 кв. м.

Прочети още: Бяла получи два държавни имота за пристанище "Чайка"

Град Бяла обезопасява улица за туристическия сезон

Четири нови повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат изградени в град Бяла по улица „Трифон Милушев“, съобщиха от община Бяла за traffik.bg.

Прочети още: Град Бяла обезопасява улица за туристическия сезон

Детски площадки във всяко села на община Бяла

С евросредства и с подкрепата на държавата продължава обновяването на инфраструктурата в Бяла.

Прочети още: Детски площадки във всяко села на община Бяла

ТЪРСЕНЕ