Фаропазачът на Шабла чества 100- годишен юбилей

Pin It

На 10 март 2021 година Иван Хаджииванов от Шабла чества 100-годишен юбилей.

 

За поколения шабленци той остава най-стария пазач на най-стария по Българското Черноморие фар – шабленския. Четиридесет и две години от неговия житейски път са неразривно свързани с емблематичното за Шабла съоръжение.

В деня на годишнината си той посрещна гости, прие поздравления от скъпи за него хора, заобиколен от своята дъщеря и зет си.

Поздравителни адреси и подаръци бяха поднесени от името на кмета на община Шабла, Мариян Жечев и председателя на Общински съвет, д-р Йорданка Стоева. Потребителите от Центъра за социална рехабилитация и интеграция в града уважиха юбиляря, изпращайки му собственоръчно изработени сувенири.

Безспорно най-голямото признание за столетника беше посещението на началника на Хидрографска служба към Военноморски сили (ВМС) гр. Варна, кап. I ранг Венцислав Николов, който му връчи юбилейна значка и поздравителен адрес от името на командира на ВМС, контраадмирал Кирил Михайлов. Той беше придружен от заместник-командира на хидрографски район – Варна Донко Енев, който е наш съгражданин.

На всички, които споделиха празника на Иван Хаджииванов, той пожела своето дълголетие.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ