Предупреждават за учебни стрелби край Шабла

Учебни стрелби с използването на ракетно въоръжение ще се проведат в района на зенитния  полигон на Военновъздушните край Шабла и прилежащата акватория на Черно море за времето от 12.00 часа на 25.09.2023 г. до 19.00 часа на 29.09.2023 г.

Прочети още: Предупреждават за учебни стрелби край Шабла

Община Шабла изгражда рибарско селище

Рибарско селище ще бъде изградено село Крапец, община Шабла. Средствата са осигурени от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. и са в размер на над 420 000 лв. Селището е от изключително значение за местните рибари, за които това е основен начин на препитание.

Прочети още: Община Шабла изгражда рибарско селище

Шабла приключи съвместен проект с община Овидиу

Отчетени бяха резултатите по проект № ROBG-393 „Integrated risk management and efficient reactions of authorities for civil safety/Интегрирано управление на риска и ефективни реакции на органите за гражданска безопасност“,

Прочети още: Шабла приключи съвместен проект с община Овидиу

Отново кемпери и каравани върху дюните на плаж край Шабла

Леки автомобили, кемпери и каравани, паркирани върху дюнни природни местообитания, са установени при обход, извършен на морски плаж "Крапец - Север" в съвместна операция

Прочети още: Отново кемпери и каравани върху дюните на плаж край Шабла

Гимназията в Шабла отбеляза тържествено своя патронен празник

На 16 февруари, когато СУ „Асен Златаров“ чества своя патронен празник, събра в залата на читалище „Зора 1894“ в града на тържествен концерт учители, ученици, родители, гости и всички граждани на Шабла и общината, които имат отношение към образователното дело, чиято 170-годишнина отбелязваме.

Прочети още: Гимназията в Шабла отбеляза тържествено своя патронен празник

Шабла въвежда разделно събиране на дрехи и текстил

От 1 април 2021 година, в гр. Шабла, ще бъде поставен специализиран контейнер за разделно събиране на отпадъци от облекла и текстилни материали с местоположение – ул. „Оборище“, до контейнерите за битови отпадъци на паркинга зад читалище „Зора 1894“.

Прочети още: Шабла въвежда разделно събиране на дрехи и текстил

ТЪРСЕНЕ