Трагедия в Аврен завърши с 5 години затвор

Pin It

5 години затвор получи 48-годишен мъж, причинил по непредпазливост смъртта на жената, с която съжителствал във варненското село Аврен, съобщиха от Окръжния съд във Варна.

 

Съдът призна за виновен Антон Т., за това че на 13 юни 2020 г. умишлено нанесъл лека телесна повреда на Гина Ив., изразяваща се в разстройство на здравето неопасно за живота, вследствие на която по непредпазливост причинил смъртта ѝ, настъпила на 11 юли същата година.

За извършеното престъпление, съдът му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 години.

Петчленният състав го оправда по първоначално повдигнатото обвинение умишлено да е умъртвил жената, с която съжителствал, в условията на домашно насилие по особено мъчителен за убитата начин и с особена жестокост.

Съдът уважи предявените граждански искове, представляващи обезщетение за причинени неимуществени вреди в резултат на престъплението. Антон Т. е осъден да плати на сина на загинала жена сумата от 150 000 лева.

Той следва да плати и по 75 000 лева на всеки един от родителите на починалата, като съдът отхвърли иска от майка и́ за разликата до пълния размер от 150 000 лева, като недоказан. На останалите двама роднини, Антон Т. следва да плати съответно 30 000 лв. и 15 000 лева, като бяха отхвърлени предявените от тях граждански искове за разликата до 75 000 лева, като недоказани.

Присъдата може да бъде протестирана или обжалвана пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ