Аврен работи по два големи проекта

Pin It

Два големи проекта ще реализира през 2021 година община Аврен на своя територия, съобщи за traffik.bg кметът на общината Емануил Манолов.

Единият е рехабилитация и ремонт на близо 40 км. на пътя от Харамията през селата Здравец, Синдел и Юнак до Дъбравино, който не е ремонтиран повече от 50 години. Той се извършва в момента, като е създадена специална организация и въпросният участък не е затворен за движение на моторни превозни средства.

Вторият проект е с европейски средства и предвижда превръщането на ЖП-гара Синдел в най-големия железопътен възел в Североизточна България за пътници и товари. Той се осъществява вече втора година. Железопътният възел в Синдел се ползва от социално слабото население като пътнически транспорт, защото е единственият най-евтин начин за придвижване до Варна, каза Манолов. Проектът, обаче, има важно икономическо значение. Идеята е да се превърне в крупен железопътен възел, който освен, че ще създаде работни места, ще осигури и сериозен трафик на търговски поток през него. Това би могло да привлече инвеститори, които да развият района, тъй като той е известен преди всичко със земеделие и животновъдство, допълни кметът на община Аврен.

С обновени детски градини започна новата 2021 година местната община. Детската градина в Приселци е в отлично състояние, след основен ремонт са детските градини в село Царевци и Аврен. Изградени са спортни мултифункционални площадки в Приселци и Дъбравино.

Общо 33 души медицински и училищен персонал от община Аврен са обявили желание да бъдат ваксинирани срещу Ковид 19 и са включени в списъка за ваксиниране подаден съответно до РЗИ-Варна и РУО-Варна, каза още кметът на Аврен Емануил Манолов. Той сподели и личното си мнение, че ваксинацията е това, което ще ни спаси от вируса.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ