Пеевски не казва ще свалят ли кабинета заради дерогацията

Pin It

Коалицията ''Путин'' е факт, от Москва командват правителството, каза след края на Съвета по сигурността в Министерски съвет председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

 

Санкционираният по глобалния закон за корупция "Магнитски" депутат заяви, че по време на срещата не са чули никакви доводи в подкрепа на дерогацията.

Пеевски съобщи, че санкциите са били нарушавани, а Агенция "Митници" не си е вършела работата. Той обеща, че ще сезира прокуратурата и ДАНС утре. По думите му 60% от количествата нефт е насочена към дестинации, извън Украйна. Той определи казуса като "чудовищна далавера", ощетила българите, а престъпният руски режим спечелил под благосклонния поглед на българското правителство.

"Ще продължи да се пълни престъпният руски режим със стотици милиони от България. Видя се, че ще има гласуване в парламента. ПП си отстояват сроковете за март, което значи, че новата коалиция ще се роди от "Възраждане", БСП и ПП. Това е ясното от днес. Коалицията "Путин е факт". Ще видим как ще бъдат гласовете и дали реално от Москва се командва българският парламент и българското правителство. Просто съм много огорчен от това", каза той. 

Пеевски не даде отговор на въпроса дали се е променила позицията на ДПС за вота на недоверие и дали ще свалят кабинета още днес.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ