Кандидатурата на Бачийски за кмет на Бургас- договорка с ГЕРБ

Pin It

Близкият до Възраждане, с което заедно организираха Парад на хетеросексуалността Константин Бачийски е кандидат - кметът на ППДБ за кмет на Бургас.

Още кандидатирането му за депутат от формацията предизвика сериозни брожения сред местната демократична общност поради демонстрираната му хомофобия и близостта до Възраждане и Лукойл.

Партията на Бачийски Средна европейска класа беше мандатоносител на ПП при първото й явяване на изборите, заедно с ВОЛТ на Настимир Ананиев и социалдемократите на бившия червен и евроляв депутат и още по-бивш секретар на ЦК на ДКМС по соцвреме Николай Камов. Само напомняме, че предишната коалиция, в която партията на Бачйиски участваше беше Патриотичният фронт, където беше обединена с НФСБ и впоследствие с ВМРО, а заедно бяха партньори в правителството Борисов 3 от 2017 до 2021 г. 

Напомняме също, че решението на 4-мандатният кмет Димитър Николов от ГЕРБ да се кандидатира за пети мандат до гояма степен решава битката за града, тъй като той винаги печели изборите си още на първия тур. Добре управляваната община с видими реални резултати от 2007 г. донесе отличието Най-добър град за живеене на преди това намиралия се в сянката на морската столица Варна областен център. На снимката той позира заедно с Бачийски.

Според политическите анализатори проф. Ивайло Дичев и доц. Иво Инджов, които не крият препочитанията си към ППДБ, кандидатурата е "проблемна", както те определят и номинацията на Васил Терзиев в София. Двамата напомнят Парада на хетеросексуалността, наричат Бачийски "хомофоб" и подозират "договорка с ГЕРБ". 

 

 

 

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ