Борисов иска разрешение от местните структури за правителство с БСП

Pin It

Лидерът на ГЕРБ ще прати писмо до всички структури, за преодоляване на забраната за подкрепа на програмен кабинет, излъчен с мандат на БСП

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира приключилата среща с Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ и Стефан Янев.

"Този разговор има смисъл за следващите избори, защото, ако се беше провел преди да се раздадат мандатите и партиите или тези, които намерят сечение в третия мандат, се бяха разбрали, ние нямаше да предлагаме правителство, предполагам и вторите", коментира той.

Борисов уточни, че, ако всичко това беше станало, в третия мандат щеше да бъде избрано едно правителство тип "Габровски".

Борисов определи днешните разговори като опит да бъде върната парламентарната република, защото разговорите за управление са в парламента, а не по кабинетите. Ще разговарям с партията да ми даде възможност при кризисна ситуация, както е в момента, и, ако има експертно правителство, да можем да участваме в разговори с всички, а не да трябва само лидерът да решава да дойде ли на разговори или да не, обясни Борисов тезата си, изразена по време на срещата, че ще търси промяна в решението на конгреса.

През Изпълнителната комисия той щял да изпрати до всички структури по места искане те да се произнесат.

 

 

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ