Не Мадуро, а Борисов избра тези машини

Pin It

Правителството на ГЕРБ избра и гласува тези машини. Не Мадуро, а Борисов избра тези машини. Тогава и председателят на ЦИК беше от квотата на ГЕРБ. Такова припомняте направи съпредседателят на ”Продължаваме промяната” Кирил Петков на брифинг в парламента.

 

Бившият премиер отбеляза, че от ПП искат да говорят за бюджета и за решаването на реалните проблеми на хората, но вместо това Изборният кодекс се превърнал в приоритет.

Това ли е най-важното за българските граждани? Това, което се цели, е да се направи подмяна на вота на българските граждани; да върнат измамите с гласуването и да превърнат тези машини в прости принтери, обясни Петков.

Той още веднъж призова целият проект за връщането на хартиената бюлетина да бъде оттеглен Ако хартиената коалиция изтегли среднощните си безумия, ние ще влезем в зала, обеща Петков.

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов съобщи от своя страна, че от формацията ще предложат създаването на временна комисия, която да се захване с измененията в Изборния кодекс, тъй като така се правят реални промени в изборното законодателство, а не "за една нощ на една седянка".

Иванов също се присъедини към апела на Петков да бъде оттеглен целият проект за връщането на хартиената бюлетина, допълвайки, че едва след това може да бъде възстановен сериозният диалог между партиите.

Pin It

ТЪРСЕНЕ