ПГСАГ „Кольо Фичето“ участва в Младежка кръгла маса

Pin It

На 14 ноември група ученици от ПГСАГ „Кольо Фичето“ взе участие в Младежка кръгла маса на тема „Толерантността като обединител срещу омразата”.

 

Инициатор за провеждането на кръглата маса е Център за българо-еврейско сътрудничество „Алеф”, чиято основна цел е възпитанието на най-младите в духа на хуманизма. Именно по инициатива на „Алеф”, Бургас стана първият град в страната в който бе обособена специална зона на толерантността.

Събитието бе посветено на Международния ден на толерантността – 16 ноември и се провежда с подкрепата на Областна администрация – Бургас по Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.

В хода на дискусията учениците дадоха отговори на въпроси, като: кое поражда агресията в отношенията между хората; защо отново има проявления на расизъм, антисемитизъм, ксенофобия, език на омразата. Посланици на толерантността от ПГСАГ „Кольо Фичето“ бяха ученици от ІХБ, ХЕ и ХІЕ клас, както и председателят на Ученическия съвет Татяна Цолова.

Ръководството на гимназията благодари на своите възпитаници и техните учители госпожа Петя Кудева и госпожа Станислава Русева за достойното им представяне пред високия младежки форум.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ