Бургаски десетокласници с обучение по професия "Приложен програмист"

Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" – Бургас започва обучение по новия учебен цикъл по Национална програма "Обучение за IT кариера". Десетокласници от всяка специалност могат да кандидатстват за обучение по професия "Приложен програмист" .

Прочети още: Бургаски десетокласници с обучение по професия "Приложен програмист"

Не яжте тези плодове, допринасят за напълняване

Храните с високо съдържание на захар могат да съдържат много калории и така да допринесат за увеличаване на теглото. Много хора се питат дали е добре за талията да се хапват повечко плодове. Специалистите обаче са на мнение, че твърде много фруктоза може да доведе до наддаване на тегло.

Прочети още: Не яжте тези плодове, допринасят за напълняване

Модните тенденции, които ще повлияят на абитуриентките

Тази година на почит са роклите с гол гръб, ярките цветове и дълбоките деколтета. Модните експерти не пропускат и черните пухени якета, които остават актуални този сезон, пише Harper’s Bazaar.

Прочети още: Модните тенденции, които ще повлияят на абитуриентките

Варненци даряват кръв

До 13.00 ч. днес в сградата на Областната администрация във Варна на ул. „Преслав“ № 26 ще се проведе акция по кръводаряване.Тя се провежда съвместно с Районнния център по трансфузионна хематология.

Прочети още: Варненци даряват кръв

Варненската Очна болница обявява целогодишна програма за борба с глаукомата

Втората седмица на месец март е посветена на борбата с глаукомата. Заболяването е наричано „тихия крадец“ поради факта, че прогресията е бавна, без симптоми и често остава незабелязана за пациентите.

Прочети още: Варненската Очна болница обявява целогодишна програма за борба с глаукомата

Приемат документи за настаняване в студентския блок в Бургас, вижте изискванията

Започна приемането на необходимите документи за настаняване в новите жилища в зона „Д“ на ж.к. „Меден рудник“, в непосредствена близост до бул. „Захари Стоянов“, изградени от Община Бургас по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Прочети още: Приемат документи за настаняване в студентския блок в Бургас, вижте изискванията

ТЪРСЕНЕ