Безплатно извозване на строителни и едрогабаритни отпадъци в Бургас

Община Бургас, съвместно с „НЕЛСЕН ЧИСТОТА“, продължава да предоставя безплатна услуга за извозване на строителни и едрогабаритни отпадъци, генерирани при извършване на ремонти в дома.

Прочети още: Безплатно извозване на строителни и едрогабаритни отпадъци в Бургас

50 вида кръвопийци ни морят

С идването на пролетта се завръща и по-топлото време, а заедно с него настъпва и сезонът на кърлежите. Малките паякообразни могат да бъдат и много опасни, тъй като нерядко пренасят и болести.

Прочети още: 50 вида кръвопийци ни морят

Вижте условията по програмата „Топъл обяд“ за бургазлии

Община Бургас продължава да изпълнява програмата „Топъл обяд“ за всички крайно нуждаещи се. Тя се реализира по проект на Оперативна програма „Програма за храни и основно материално подпомагане“ 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския социален фонд плюс.

Прочети още: Вижте условията по програмата „Топъл обяд“ за бургазлии

ЕС изтегли опасна детска количка, произведена в Гърция

Бебешка количка, която не отговаря на европейските изисквания за безопасност и е предлагана с невярна информация относно възрастовата група, за която е предназначена, е изтеглена от пазара на Общността. Произведена е в Гърция, но е продавана и онлайн. 

Прочети още: ЕС изтегли опасна детска количка, произведена в Гърция

Великден. Как да се държим в храма?

Великден е времето, в което хиляди българи посещават родните манастири и църкви. Но колко от туристите и богомолците знаят какво трябва да бъде подобаващото поведение там. Ето някои основни напътствия.

Прочети още: Великден. Как да се държим в храма?

Новостите при гласуването на 2 април

Машинно гласуване, но на хартия. Видеонаблюдение, но под условие. Избори, но с все повече възможности за машинации - такъв ще бъде вотът на 2 април, пети по ред за последните две години.

Прочети още: Новостите при гласуването на 2 април

ТЪРСЕНЕ