Лепят изборни стикери на опонента и после подават сигнал

Pin It

Тежки манипулации и груби нарушения на Изборния кодекс, отчете предизборният щаб на Благомир Коцев в сутрешните часове на изборния ден във Варна. 

 

Билборди и други съоръжения за външна реклама в Морската столица бяха облепени със стикери с номер 63, за да объркат избирателите.

В отделен инцидент стотици агитационни стикери с лика на Благомир Коцев бяха залепени на прозорците на коли, паркирани по улиците на града. Въпросните стикери не са част от кампанията на Коцев, а целят да разгневят собствениците на автомобили, защото се махат трудно от стъклената повърхност.

В обръщение на официалната си страница във Фейсбук, Благомир Коцев написа:

„Извинявам се на всички граждани, които тази сутрин осъмнаха със стикери по стъклата на колите си с моето лице! Това не е наше дело! От рано сутринта провокатори обикалят и облепят стъклата на колите с моя лик.

Стикери с номер 63 (което не е нашият номер) са залепени и върху нашия номер на спирките и билбордите в града, с цел да обърква хората!

Подал съм жалба в полицията и в ОИК. 

Това е поредният отчаян опит на опонентите ми да ме дискредитират в последните минути на тази кална кампания."

Засегнатите локации за реклама са в квартал „Чайка", на „8-ми Приморски полк" в района на завод Дружба и на други места в града. Фалшиви стикери пък са открити на поне няколко стотин коли в центъра на града - на улиците „Македония", отсечката между улица „Пирин" и улица „Патриарх Евтимий", и в междублоковите пространства.

Вече са сезирани органите на реда. Готвят се и редица други сигнали за изборни нарушения. 

Pin It

ТЪРСЕНЕ