А членовете на Комисията по хазарта, извършили промените в полза на фирмите на Божков, кога?

Pin It

Указ на руския президент Владимир Путин от 2014 г. разрешава хазартната дейност на територията на Крим и инвестициите там. От тогава до ден днешен няма нито една инвестирана рубла. Всичко е прието на книга, но няма нищо. Не знам нашата прокуратура до какви данни е стигнала. 

Това заяви пред NovaNews създателят на ФрогНюз Огнян Стефанов.

Коментарът му е по повод завръщането на Васил Божков у нас и наложения му постоянен арест в края на миналата седмица.

Едно от новите обвинения срещу Божков, за което до този момент не се знаеше, е за общ бизнес между бившия хазартен бос и Евгений Пригожин. Според обвинението Божков е имал комуникация с Пригожин и е искал да развива хазартна дейност в Крим.

По думите му вероятно завръщането на Божков ще се отрази на някои политически кръгове.

"Знаем кои са били членове на Комисията по хазарта, когато са извършени промените, обслужвали фирмите на Божков. Прокуратурата някак си не ги вижда тези неща. Как гражданите да имат доверие на тази институция?", допълни още Стефанов.

"Дали Васил Божков ще се превърне в положителен герой - трудно ми е да си представя. Със сигурност обаче може да бъде полезен. Никой не знае какво се случва по върховете на политиката, в какви корупционни схеми са били замесени политиците. Такава информация имат хора, които са участвали. Може да се стигне до вътрешни детайли, важни факти и документи, които да я изобличат. Има начини", допълни Стефанов.

Pin It

ТЪРСЕНЕ