Гешев отрича да е ползвал почивната база в Боровец, излиза в отпуск

Pin It

Главният прокурор Иван Гешев излиза в отпуск по лични причини. Това обяви самият той пред членовете на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС).

 

"Моля да преместим годишния доклад като т. 2 в дневния ред, понеже имам лични ангажименти. Излизам в отпуск по лични причини", заяви обвинител №1, обръщайки се към служебния министър на правосъдието Крум Зарков.

Гешев обяви, че е призован в понеделник в Софийската градска прокуратура по проверка за търговия с влияние.

От думите му стана ясно, че проверката е във връзка с негови изявления от този понеделник.

Иван Гешев поиска да даде обяснения и за почивната база в курорта Боровец, която по думите на директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов се използва от главния прокурор за лична резиденция.

"Не я ползвам. Дайте ми възможност да обясня. Това е почивна база на прокуратурата, там са почивали и членове на ВСС", коментира Гешев.

Междувременно Пленумът на ВСС прие да обсъди днес като извънредна точка сигнала на Борислав Сарафов до ВСС срещу Иван Гешев с предложение да се образува дисциплинарно производство. С сигнала Сарафов твърди, че главният прокурор е записал неправомерно телефонен разговор с един от членовете на Висшия съдебен съвет Йордан Стоев.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ