От БХРА скочиха на концесионерите

Pin It

Да бъде сложен таван от 20-30% върху печалбата на стопаните на държавните плажове при преотдаване им крайни клиенти и на бизнеса.

Това са предложили от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) на министъра на туризма Христо Проданов. След като държавните помощи към бизнеса ще бъдат прекратени, е редно да се сложи таван на печалбата на концесионерите, обясняват от БХРА.

Ваканционният летен туристически продукт е тясно свързан с плажа. Туристите пристигат у нас заради морето, затова и стойността на чадърите и шезлонгите са част от стойността на продукта. Ако държавата не намери начин да регулира тези процеси, ние ставаме изключително неконкурентни, включително и на съседните страни като Турция и Гърция, обясни председателят на БХРА Георги Щерев.

В националните курорти, каквато и цена да се сложи за крайните посетители - дори и да е 1 лев, тя не отговаря на реалността, обясняват от БХРА. Ивиците почти на 100% се преотдават на хотелиерите на значително по-висока цена, а те калкулират стойността на чадърите и шезлонгите в крайния си продукт, пише "Труд".

 

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ