Лампите във Варна светят и през деня, общината се оплаква от набъбнали сметки

Pin It

Уличните лампи в различни части на Варна светят и през деня. И всичко това в период, в който стана ясно, че сметките за улично осветление в община Варна са набъбнали двойно спрямо година назад.

 

"Възмутително е парите за уличното осветление, които идват от джоба на данъкоплатците, да се пилеят по този начин", съобщава варненката Гергана Стефанова.

Репортерска проверка извършена днес повече от два часа след изгрева на слънцето, показа, че в част от Цветния квартал уличното осветление действително свети през деня. Проверката бе извършена в района на ул. "Подвис" - блокове 28, 29, 30 и 31, а сигнали за светещо улично осветление през деня получихме и за други райони, съобщава moreto.net.

Стефани Ненова пише, че и във "Владиславово" има улично осветление, което свети през деня.

Читател алармира, че на ул. "Братя Миладинови" осветлението започва да свети доста преди да се стъмнило.

За сметка на това редица други читатели алармират, че в голяма част от града, включително и в Цветния квартал, част от осветлението не работи вечер.

"Още преди празниците спря осветлението в района на читалище "Отец Паисий" (Маяковски), мислех че е авария и подадох сигнал. От няколко дни около читалището свети, но по съседната улица "Добруджа" е тъмно, явно Общината прави икономии", пише Антон Апостолов.

"От началото на зимата по ул. "Державин", от "Св. Анна" до Нептун е тъмно! Добре, че са прозорците на Руското, поне да се ориентираш къде стъпваш!", споделя Кремена Иванова.

Бистра Младенова пък пише: "Вечер по всички пресечки на "Княз Борис I" е изключително тягостно. Вървим като прилепи, налага се да си светим с телефон, за да не си счупим краката, а сметките за електричество пораснали?!".

Всичко това се случва само ден след като бе изнесена информация за сметките за улично осветление на 4-те най-големи града София, Пловдив, Варна и Бургас през последните 3 месеца на 2021 г., от която ясно се вижда, че разходите са скочили два пъти.

Само за сравнение 753 хил. лв. е сметката улично осветление на община Варна за ноември 2021 г., като за същия месец година по-рано е била 338 хил.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ