Чалготека разгневи бургазлии

Pin It

Бургазлии скочиха срещу дискотека „Планета Пайнер Клуб“ на ул. „Шейново“. Живущите на няколко от улиците в близост до мястото са стартирали подписка,

която вече е изпратена до Община Бургас, Областна управа, МВР, РЗИ и други.

Хората искат да се отмени разрешителното на чалготеката, както и да се издаде ново такова, на което и да е юридическо или физическо лиза за ново заведение.

Мотивите им са свързани с това, че от 12 години били подложени на постоянен тормоз и напрежение. Системно се звъняло до 112, викана е полиция, сезирани били РЗИ и общината. Правени са били и опити за разговор с управителя на заведението, но и това не донесло никакъв резултат.

Според хората в месеците от октомври до май, в часовете от 22:00 до 6:00 часа, било невъзможно да се спи или почива. Посетителите на чалготеката отивали или излизали от там в нетрезво или пияно състояние. Пиели по улиците, чупили шишета в стените на сградите, рушали водосточните тръби и огледалата на паркираните автомобили, крещели, имало побоища и други.

Най-тежко ставало положението, когато някоя попфолк звезда гостувала в заведението.

„Не можем да почиваме. Дворовете и входовете на сградите ни се превърнаха в контейнери за смет. Ние искаме и имаме правото това място да бъде тихо, безопасно и нормално за живот, както подобава на един истинските европейски град. Ние не само сме гневни, но и разтревожени за младото поколение, което вместо да съзидава, руши„, споделят още живущите в писмото си.

Те са категорични, че не са против забавлението, а против това то да се случва в жилищни райони. Хората се надяват чалготеката да си намери друго място, където да не пречи на гражданите.

 

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ