Примката на коронавируса се разхлабва на Гергьовден

Pin It

Премиерът Бойко Борисов разкри, че заедно с Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, отсега са подготвили три плана за действие.

Те са свързани с развитието на заболеваемостта у нас.

"Днес сутринта сме разработили три варианта за провеждането на парада на 6 май: А, Б и В в зависимост дали ситуацията в овладяна, тежка или сме я изпуснали от контрол", каза на брифинг в Министерски съвет премиерът Борисов.

„На 30 април ще водим пак този разговор кой от трите варианта ще предложим на хората за 6 май. Ситуацията ще ни покаже“, допълни той.

Колкото по-дисциплинирани ставаме, толкова повече ще разхлабваме мерките, където по пазарите няма ред – ще бъдат затворени, каза още премиерът.

Борисов застана пред медиите след среща със Светия Синод във връзка с противоепидемичните мерки в църквите около великденските празници.

„Умоляваме да се спазва ред и изведнъж се накачурват всички все едно ще свършат ябълките. Ще спрем пазарите, докато не се направи ред, какъвто е в магазините“, допълни той.

Министър-председателят призова и за великденските празници църквата да посетят само хората, които наистина усещат нужда да направят това.

„За тези, за които нуждата да отидат, е по-голяма от страха от коронавирус, за да не убием духа на хората“, обясни премиерът.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ