Ходорковски разказва вицове, прави аналогия с друг диктатор

Pin It

Ходорковски: Много интересно: Путин продължава да унищожава градове в Украйна с преимуществено рускоезично население. Да не би да има някакъв нов план?

 

След баталните сцени в руски магазини, където граждани се бият за кило захар…

Ходорковски: Народът се интересува: Как да превърнем сомогона в захар… Дядо му по майчина линия е имал голям завод преди Октомврийската революция през 1917 г., който болшевиките му отнемат. Майка му е инженер, а баща му конструктор. Михаил завършва с пълно отличие Химико-технологичния университет "Менделеев" в Москва, като няколко пъти е обявен за първенец на курса и на випуска.

Ходорковски: Путин отново изпревари всички – на нас ни наложиха по-тежки санкции, отколкото очаквахме.

Ходорковски е собственик на компанията "Юкос", преди много години е бил приятел с Путин, но в последствие става един от най-острите му критици. Осъден на 14 години затвор, където са извършени няколко опита да бъде убит, но оцелява. Излежава 10 години и през декември 2013 г. е помилван и пуснат. Заминава за Германия. Европейският съд осъди Русия да заплати около 7 млрд долара обезщетение на Ходорковски.

Бизнесменът пише в своята платформа в Twitter: "Уважаеми, по принцип се обръщам към своите съотечественици, но всички други също са добре дошли в нашите разговори и мнения.

Много хора с различни политически възгледи се обединиха срещу войната в Украйна. Присъединете се".

Наред с тревожните мнения за драматичните събития в Украйна и от случващото се в самата Русия, се забелязват и сатирични постове, отразяващи ситуация в Русия.

***

През 1944 г. жителка на Берлин е била разстреляна за следния виц: Хитлер и Гьоринг се говорят на върха на радио кулата в Берлин. Хитлер споделя, че много иска да направи нещо, за да повдигне самочувствието и оптимизма на берлинчани. Гьоринг отвръща: Може би просто трябва да скочиш, Адолф.

***

Хитлер, Гьоринг и Гьобелс са се скрили в бункера. Въпрос: Ако върху бункера падне бомба и убие и тримата, кой все пак ще се спаси? Отговор: Германия.

Удивително как вицове от времето на Третия райх звучат толкова актуално за сегашната ситуация в Русия.

***

Съдът отсъди още 9 години затвор за Навални. Всъщност това няма никакво значение. Важното е колко още остава на Путин. В този смисъл новината за Алексей е добра…

***

Володин (Вячесла́в Ви́кторович Воло́дин е председател на Държавната дума – парламента в Русия) заявил днес, че САЩ са обхванати от хаос. В същото време у нас половината страна е облепена с буквата Z, хора се бият за захар, цените летят нагоре. Затварят магазини, заводи спират работа. Девалвацията е огромна. Но хаосът – хаосът е в САЩ, разбира се.

 

Такива мисли споделя Ходорковски.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ