Вино "Атика"-дар от боговете

Pin It

Една от фирмите – участнички в бизнес изложението „За туризма от А до Я“, която впечатли посетителите и привлече интереса на ценители и винолюбители е бутиковата изба „Вила Атика“, която с намира в с. Атия, община Созопол.

Винарна Атика не е обикновена винарна, това е преди всичко традиция и качество. Тя е разположена в полите на Странджа и влага във вината си духа на приказната планина. Запалени от общата страст към виното, екипът на винарната с впуска в това приключение и създава вина с характер, подсилващ красотата на региона.

Вината на винарна Атика следват отколешните български традиции като съчетават чисти техники и качествено производство. „ Главната тайна на нашия майсторлък е особеното отношение към гроздето и виното“, сподели технологът Димитър Славов. Винаги трябва да помним, че имаме работа с живо същество. Затова и отношението ни към него е нежно и с внимание, допълва Славов.

Богатството и разнообразието на българската природа помага на винарна „Вила Атика“ да създава богат асортимент вина : Шардоне, Шардоне- резерва.Мускат, Розе-Каберне Совиньон, Кабрне Совньон- резерва, Вино Ново и др. Вината се произвеждат от отбрано грозде, отглеждано по склоновете на югоизточна Българя, а точно този район е най- подходящ за винопроизводство.

Участието на винарната в изложението „За туризма от А до Я“ бе повече от успешно, те спечелиха нови приятели и партньори. 

Pin It

ТЪРСЕНЕ