Наплив на седмокласници за новата специалност "Брокер недвижими имоти" в Строителния

Pin It

Към момента от ПГСАГ "Кольо Фичето" отчитат засилен интерес към най- новата специалност, която учебното завадение въвежда от новата 2020/2021 година.Тя ще се изучава само в ПГСАГ "Кольо Фичето" Бургас, в една паралелка, със засилено изучаване на английски език.

Създаването на професията се налага заради високите изисквания на пазара и дългогодишното настояване на Националното сдружение на агенциите за недвижими имоти брокерската професия да бъде изучавана в училище, а практикуващите я специалисти да имат нужното образование.

За големия интерес допринесе в не малка степен и специално видео, в което професионалисти разказват какво работи брокерът, какво трябва да знае той, какво се изучава в специалността и перспективна ли е професията като условия на труд и възнаграждение. Видеото е изготвено със съдействието на г-жа Румяна Георгиева, собственик на агенция за недвижими имоти и член на Управителния съвет на Национално сдружение "Недвижими имоти", преподаватели и ученици от гимназията. Надяваме се, че видеото ще бъде от полза на седмокласниците и техните родители. 

Специалността "Брокер" е с прием след седми клас, с петгодишен курс на обучение. Застъпени са много професионални предмети, свързани със строителството - градоустройство, оценка на имоти, икономика, счетоводство на предприятието, както и предмети, свързани с търговията и психологията в търговията - комуникация и бизнес етикет, предприемачество, електронна търговия, право, маркетинг. Практиките ще се провеждат във водещи брокерски фирми. 

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ