Талантливи автори представят оригинални бижута в Созопол/снимки/

Pin It

Българските традиции и занаяти вдъхновяват творци и самобитни автори, които чрез своя талант и въображение успяват да ги претворят в оригинални, вдъхновяващи и изкусителни бижута. Точно такива бижута, ръчно изработени и уникални ще представят едни от най- добрите автори на бижута по време на Фестивала на Старите занаяти и изкуства, който ще се проведе 4-6 септември в Етнографския музей в Созопол. 

 

Mагията на кожения филигран ще бъде представена от Диян Фотев и Миглена Георгиева Фотева. Талантливите майстори на кожени изделия  за поредна година ще участват във фестивала на Старите занаяти и изкуства и ще представят на своя щанд 

изящна  колекция арт-чанти, бижута, дамски аксесоари, декоративни пана. Филигранната декорация и орнаментика в бижутата на авторите е фолклорната нишка, която свързва традициите със съвременното, модерното.

Творецът, който успешно наложи марката за ръчна изработка на бижута от кехлибар AmberLink Jewellery е Даниела Огнянова. Изпод сръчните ръце на Даниела най- топлият камък се превръща в изящни, впечатляващи и вдъхновяващи огърлици, гривни, обеци, пръстени и нежни висулки.

Оригиналните накити и  уникална  декоративна украса от топено арт стъкло на Diana Glass отново ще впечатлят публиката. С прецизност и фантазия Диана Раданова превръща топеното стъкло в  изящни, пъстри и вдъхновяващи бижута и причудливи и уникални  предмети и декоративна украса.

Зад марката GalindaArt стои един изключително талантлив творец, който вдъхновен от природата и цветята създава уникални ръчно изработени дамски бижута от полимерна глина. Галя Минчева е подготвила специална колекция от бижута с индивидуалност и усещане за жена. 

Още един оригинален автор ще представи своите бижута на Фестивала на Старите занаяти и изкуства Созопол 2020 от 4 септември до 6 септември в Етнографския музей. 

Стилните накити на Цветан Панайотов впечатляват с оригинален авторски дизайн, вдъхновен от раздвижени геометрични фигури и перфектния синхрон между матовия блясък на метала и цветовете на смолата. Всеки елемент от бижутата на Panayotov handmade е вдъхновен от природата, изцяло ръчно изработен и уникален.

Сребърните бижута "Касиопея" ще участват за първи път в Созопол. Димитрина Николова, авторът зад марката, изработва ръчно почти миниатюрните бижута, които впечатляват с деликатност и елегентност.

"Бижута с характер", така наричат ценителите уникалните бижута на Анна Медарска. Всяко бижу носи усещане за суровост и модерен, елегантен стил. Впечатляващи и стилни, бижутата на пловдивската авторка са желан аксесоар от всяка дама.

Един занаят с корени, скрити дълбоко назад във времето ще бъде показан с цялото си великолепие по време на Фестивала на Старите занаяти и изкуства Созопол 2020. 

Таня Табакова e творец под чиито нежни, но силни ръце пластините мед се превръщат в красиви и впечатляващи бижута. Всяка една от нейните творби носи хармония и красота и оставя незабравима емоция у своите притежатели. 

Таня Табакова е и виртуоз в изработването на бижута от тел.  Телената жица оживява в нейните сръчни ръце и заживява свой отделен приказен живот като част от някое изящно бижу. 

Вдъхновена от традициите и българската култура, Татяна Йотова ще представи на Фестивала на Старите занаяти и изкуства Созопол 2020 колекция от красиви и оригинални ръчно бродирани бижута. Татяна използва в своите бродерии за бижутата и аксесоари както класически мотиви от българския фолклор, така и авторски решения. Това прави нейните бижута интересни за дамите и подходящи за различни тоалети и поводи. 

Не пропускайте да се потопите в магията на старите български занаяти и вдъхновени от тях изкуства всеки ден от 11.00 ч. до 21.00 ч. в Етнографския музей в Созопол. Входът е свободен. 

Pin It

ТЪРСЕНЕ