Строителната фирма "Планекс Бургас" облече за бала отличник от ПГСАГ "Кольо Фичето"

Pin It

Строителната фирма "Планекс Бургас" ООД облече за бала абитуриент от ПГСАГ "Кольо Фичето". Жестът е за знаменосеца Стамен Въчков, който завършва 12А клас, специалност "Строителство и архитектура".

Причината да бъде избран именно той е, че през годините издига имиджа на училището, като участва и печели състезания, организира инициативи не само от професионален характер, а и с важна обществена значимост.

"С колегите от ръководството бяхме единодушни, че именно Стамен заслужава този жест", коментира директорът на гимназията инж. Даниела Симеонова. "Благодаря за тази подкрепа. Тя е важна както за мен, така и за моята майка, която не успя да сдържи сълзите си, когато разбра", каза Стамен.

Днес той се срещна с управителя на "Планекс Бургас" Людмил Митов, за да благодари за жеста. Със средствата на компанията са купени два костюма за абитуриента, обувки, ризи, часовник. "Тази инициатива е стартът на традиция, която се надяваме да създадем и поддържаме с гимназията и през следващите години", каза Людмил Митов.

ПГСАГ "Кольо Фичето" има отлични взаимоотношения със строителните компании и се стреми максимално да доближи учениците до практиката през целия курс на обучение. Строителни фирми и Камарата на строителите подкрепят ученици на гимназията със стипендии и награди за отличен успех, както и със стипендии за продължаване на висшето образование.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ