В ПГСАГ "Кольо Фичето" стартира проект "Подкрепа за успех"

В ПГ по САГ „Кольо Фичето“ гр. Бургас стартира проект BG05M2ОP001-2.011-0001 „Подкрепа за успех“ финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз

Прочети още: В ПГСАГ "Кольо Фичето" стартира проект "Подкрепа за успех"

Лято 2019: Голямото разминаване на министър Ангелкова с туристическия бранш

Според министър Николина Ангелкова спадът на туристите това лято по морето и най-вече в Слънчев бряг ще бъде само 1% , докато хотелиерите казват, че на първа линия спадът е 15 % и забележете на втора линия с близо 30%,

Прочети още: Лято 2019: Голямото разминаване на министър Ангелкова с туристическия бранш

Бургаската гимназия по строителство чества юбилей, кани бивши ученици да изпращат снимки и спомени

Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето" (известна повече като Строителния техникум), тази година ще отбележи 60-годишния си юбилей.

Прочети още: Бургаската гимназия по строителство чества юбилей, кани бивши ученици да изпращат снимки и спомени

Искат главата на директора на фонд "Земеделие" за хаоса с училищното мляко

Млекопреработватели поискаха оставката на директора на Държавен фонд „Земеделие“ Васил Грудев. Според тях от фонда е създаден хаос с наредбите, по които се избират доставчици по програмите „Училищен плод“ и „Мляко“.

Прочети още: Искат главата на директора на фонд "Земеделие" за хаоса с училищното мляко

Кметът на Бургас Димитър Николов награди ученици и учители от ПГСАГ "Кольо Фичето"

На 4.12.2019г. в Аулата на Бургаски свободен университет кметът на Бургас Димитър Николов по традиция тържествено отличи всички ученици, носители на призови награди от национални и международни олимпиади, състезания и конкурси през изтеклата учебна 2018-2019 година. Наградени бяха и техните учители.

Прочети още: Кметът на Бургас Димитър Николов награди ученици и учители от ПГСАГ "Кольо Фичето"

Нова далавера с млякото в училище

Нова далавера с доставката на мляко и плодове в училищата по схемите "Училищно мляко" и "Училищен плод" се заформя в началото на учебната година. Инструкциите, спуснати от Държавен фонд "Земеделие", за да я обслужат, са толкова противоречиви, че стотици хиляди деца вероятно ще останат без закуските, които им се полагат.

Прочети още: Нова далавера с млякото в училище

ПГСАГ „Кольо Фичето“ участва в Базар на професиите

Ученици и учители от ПГСАГ „Кольо Фичето“ -Бургас взеха участие в инициативата на Община Бургас и център за подкрепа на личностното развитие - Бургас в "БАЗАР НА ПРОФЕСИИТЕ".

Прочети още: ПГСАГ „Кольо Фичето“ участва в Базар на професиите

По-строги правила за детските играчки

Изменя се Наредбата за съществените изисквания и оценяване съответствието на играчките, съобщават от правителствената пресслужба.

Прочети още: По-строги правила за детските играчки

Демонстрации за гости на ПГСАГ "Кольо Фичето"-Бургас

ПГСАГ "Кольо Фичето"-Бургас взе участие в "Седмица на професионалните умения в България, която се проведе в периода 28-31.10. 2019 г. Тя се проведе под мотото " Европейска седмица на професионалните умения", инициирана от Министерството на образованието и науката.

Прочети още: Демонстрации за гости на ПГСАГ "Кольо Фичето"-Бургас

Център за авиационно и морско търсене и спасяване създават във Варна

Проект за създаване на съвместен център за авиационно и морско търсене и спасяване одобри при посещението си във Варна министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

Прочети още: Център за авиационно и морско търсене и спасяване създават във Варна

ТЪРСЕНЕ