Винари могат да кандидатстват за финансиране по мярка "Инвестиции в предприятия"

От 6 до 10 юли 2020 г. ще се проведе втори прием по мярка "Инвестиции в предприятия" от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2019 - 2023 г.

Прочети още: Винари могат да кандидатстват за финансиране по мярка "Инвестиции в предприятия"

Бургаски депутат поиска помощ за черноморските общини

„В законопроекта за актуализация на държавния бюджет няма предвиден нито един лев за българските общини. На всички трябва да е ясно, че общините в момента нямат никакви приходи, защото никой не излиза и не плаща местни данъци и такси.

Прочети още: Бургаски депутат поиска помощ за черноморските общини

ООН прогнозира близо 4 млрд. души бедни след COVID-19

Икономическата криза и рецесията в световен мащаб може да увеличи броят на хората, изпаднали в крайна бедност, с половин милиард.

Прочети още: ООН прогнозира близо 4 млрд. души бедни след COVID-19

Учители и ученици от ПГСАГ „Кольо Фичето“ с дарение за УМБАЛ Бургас

Във връзка с възникналата вирусна епидемиологична ситуация от COVID-19, Синдикалната организация на ПГСАГ "Кольо Фичето" - БУРГАС към СБУ, дари парични средства на стойност 1100.00 лв. на УМБАЛ-Бургас.

Прочети още: Учители и ученици от ПГСАГ „Кольо Фичето“ с дарение за УМБАЛ Бургас

По 6 души във варненските автобуси

Пътниците от 13 март драстично са намалели, съдейки по продадените билети, посочи  инж. Злати Златев, директор на "Градски транспорт" ЕАД. По думите му, продажбите са към 1/6, в сравнение с тези преди началото на извънредното положение.

При днешната му проверка е установил, че по линия 14 са пътували 6 души, а по линия 148 около 12. "Най-вероятно това са пенсионери с безплатни карти , защото честно казано, аз смятах, че не трябва да им се дават и да стоят по къщите, а пък те получиха и естествено щъкат."- посочи шефът на "Градски транспорт".

В момента дружеството търпи големи загуби, но е рано да се каже какъв е размерът им. Става въпрос за милиони левове, каза още инж. Златев.

"Без помощ от общината няма как да издържим финансово. В момента прихода ни е по-малък от разхода за гориво на ден. Това са неща, които аз не мога да реша." - обясни инж. Златев. Той смята, че е изпратил достатъчно писма до Общинския съвет във Варна с различни предложения. Сега очаква сесия на съвета, която да реши кризата в обществения транспорт, тъй като положението не е добро.

Инж. Злати Златев призова варненци да се въздържат от пътувания.

 

ПГСАГ „Кольо Фичето“ активно участва в дарителската кампания в помощ на УМБАЛ Бургас

Във връзка с възникналата вирусна епидемиологична ситуация от COVID-19, Синдикалната организация на ПГСАГ "Кольо Фичето" - БУРГАС към СБУ, дари парични средства на стойност 1100.00 лв. на УМБАЛ-Бургас.

Прочети още: ПГСАГ „Кольо Фичето“ активно участва в дарителската кампания в помощ на УМБАЛ Бургас

От днес отварят пазарите и тържищата в страната

Земеделски производители бяха сигнализирани, че няма да могат да продадат разсада си за зеленчуци, който вече е готов. Този проблем беше решен със заповед на здравния министър. От днес могат да отворят пазарите и тържищата в страната.

Прочети още: От днес отварят пазарите и тържищата в страната

Директорът на ПГСАГ „Кольо Фичето“ инж. Даниела Симеонова с емоционално обръщение

Във връзка с обявеното от Народното събрание извънредно положение в страната всеки от нас е длъжен да прояви най-висока степен на отговорност към обществото.

Прочети още: Директорът на ПГСАГ „Кольо Фичето“ инж. Даниела Симеонова с емоционално обръщение

Доклад разкрива истинското положение във Варна

По поръчка на Община Варна Институтът за пазарна икономика (ИПИ) подготви доклад „Влиянието на COVID-19 върху икономиката на Варна“. Той дава информация за очаквано въздействие на кризата с коронавируса върху бизнеса в града.

Прочети още: Доклад разкрива истинското положение във Варна

ПГСАГ "Кольо Фичето"- Бургас въвежда електронно обучение

ПГСАГ въвежда електронно обучение. Всички паралелки имат създадени стаи в Google classroom, администрирани от класните ръководители.

Прочети още: ПГСАГ "Кольо Фичето"- Бургас въвежда електронно обучение

ТЪРСЕНЕ