ООН прогнозира близо 4 млрд. души бедни след COVID-19

Икономическата криза и рецесията в световен мащаб може да увеличи броят на хората, изпаднали в крайна бедност, с половин милиард.

Прочети още: ООН прогнозира близо 4 млрд. души бедни след COVID-19

Директорът на ПГСАГ „Кольо Фичето“ инж. Даниела Симеонова с емоционално обръщение

Във връзка с обявеното от Народното събрание извънредно положение в страната всеки от нас е длъжен да прояви най-висока степен на отговорност към обществото.

Прочети още: Директорът на ПГСАГ „Кольо Фичето“ инж. Даниела Симеонова с емоционално обръщение

По 6 души във варненските автобуси

Пътниците от 13 март драстично са намалели, съдейки по продадените билети, посочи  инж. Злати Златев, директор на "Градски транспорт" ЕАД. По думите му, продажбите са към 1/6, в сравнение с тези преди началото на извънредното положение.

При днешната му проверка е установил, че по линия 14 са пътували 6 души, а по линия 148 около 12. "Най-вероятно това са пенсионери с безплатни карти , защото честно казано, аз смятах, че не трябва да им се дават и да стоят по къщите, а пък те получиха и естествено щъкат."- посочи шефът на "Градски транспорт".

В момента дружеството търпи големи загуби, но е рано да се каже какъв е размерът им. Става въпрос за милиони левове, каза още инж. Златев.

"Без помощ от общината няма как да издържим финансово. В момента прихода ни е по-малък от разхода за гориво на ден. Това са неща, които аз не мога да реша." - обясни инж. Златев. Той смята, че е изпратил достатъчно писма до Общинския съвет във Варна с различни предложения. Сега очаква сесия на съвета, която да реши кризата в обществения транспорт, тъй като положението не е добро.

Инж. Злати Златев призова варненци да се въздържат от пътувания.

 

ПГСАГ "Кольо Фичето"- Бургас въвежда електронно обучение

ПГСАГ въвежда електронно обучение. Всички паралелки имат създадени стаи в Google classroom, администрирани от класните ръководители.

Прочети още: ПГСАГ "Кольо Фичето"- Бургас въвежда електронно обучение

От днес отварят пазарите и тържищата в страната

Земеделски производители бяха сигнализирани, че няма да могат да продадат разсада си за зеленчуци, който вече е готов. Този проблем беше решен със заповед на здравния министър. От днес могат да отворят пазарите и тържищата в страната.

Прочети още: От днес отварят пазарите и тържищата в страната

Сериозен удар по ресторантьорския бизнес

Caмo зa първитe 48 чaca oт нoвинaтa зa нaличиe нa зaрaзeни oт вируca нa тeритoриятa нa cтрaнaтa, e рeгиcтрирaн ceриoзeн cпaд нa пoceщeния нa зaвeдeния зa хрaнeнe и рaзвлeчeния, oтмянa нa нaпрaвeни рeзeрвaции и изтeглянe нa плaтeнo кaпaрo.

Прочети още: Сериозен удар по ресторантьорския бизнес

Доклад разкрива истинското положение във Варна

По поръчка на Община Варна Институтът за пазарна икономика (ИПИ) подготви доклад „Влиянието на COVID-19 върху икономиката на Варна“. Той дава информация за очаквано въздействие на кризата с коронавируса върху бизнеса в града.

Прочети още: Доклад разкрива истинското положение във Варна

"Български пощи" брои 60 млн. лв. някой друг да разпространява вестниците

Държавното предприятие "Български пощи" търси подизпълнител за разпространението на печата за 60 млн. лв. за срок от 4 години. Обществената поръчка е обявена на сайта на държавното дружество.

Прочети още: "Български пощи" брои 60 млн. лв. някой друг да разпространява вестниците

Бургаски депутат поиска помощ за черноморските общини

„В законопроекта за актуализация на държавния бюджет няма предвиден нито един лев за българските общини. На всички трябва да е ясно, че общините в момента нямат никакви приходи, защото никой не излиза и не плаща местни данъци и такси.

Прочети още: Бургаски депутат поиска помощ за черноморските общини

НАП пуска новите декларации

Прeдвaритeлнo пoпълнeнитe дeклaрaции зa oблaгaнe нa дoхoдитe нa физичecки лицa щe бъдaт дocтъпни в пoртaлa зa e-уcлуги нa Нaциoнaлнaтa aгeнция зa прихoдитe нa 10 мaрт 2020 г.

Прочети още: НАП пуска новите декларации

ТЪРСЕНЕ