Във Варна стартира кампания за профилактика на рак на гърдата

Pin It

Започнаха записванията в лятната кампания за профилактика Рака на гърдата във Варна.

Инициативата се провежда от Център по образна диагностика МЛАДОСТ и традиционно протича с отстъпка в размер на 50% от стойността на платените дигитални мамографии. Това определя цена от 35 лв. за изследване.  

По време на кампанията ще се приемат и пациенти с направления по Здравна каса, но от Центъра напомнят, че право на направление за профилактично мамографско изследване имат единствено здравно-осигурените дами навършили 50 години.

За обезпечаване на кампанията е ангажиран целия лекарски екип на здравното звено в състав: д-р Венцислав Божков; д-р Съмър Ел Шемери, д. м.; д-р Теньо Чавдаров, д-р Велислав Иванов и д-р Васил Василев. Поради големия интерес, всички пациенти ще се приемат по график -  с предварително запазен час на следния телефон: 052 808 888

Центърът работи без почивен ден на територията на Медицински комплекс МЛАДОСТ, на адрес Варна, бул. „Република“ 15. Работното време е от 08:00 до 18:00 (в делнични дни) и от 09:00 до 14:00 (през уикенда)

Изследванията се извършват с последното поколение дигитален мамограф на Siemens, който е единствен по рода си в цяла Източна България. Уредът се отличава с редица преимущества, сред които:

• най-ниското ниво на облъчване за мамографско изследване;
• минимален натиск на лопатките, който се регулира автоматично (без намеса на оператор) и се определя не само за всеки пациент персонално, но и за всяка гърда поотделно, отчитайки специфичната ѝ плътност;
• изключителна  детайлност на изображенията, която обезпечава навременно откриване и на най-дребните микрокалцификации (точковидни сенки), които структури са предвестници на предстоящо формиране на бучка;

Организаторите поставят основен акцент върху регулярна профилактика на жените в активния възрастов диапазон от 35 до  50 години. Според стандартите на западната медицина, редовните мамографски изследвания следва да започнат след навършване на 35 годишна възраст. Съгласно действащия регламент на Здравната каса у нас обаче, профилактични мамографии се полагат едва след навършване на 50 годишна възраст. По този начин, единственият вариант за дамите на възраст между 35 и 50 години остават платени изследвания.

Pin It

ТЪРСЕНЕ