УМБАЛ Бургас кани украински граждани да се включат в кръводарителска акция на Цветница

Pin It

Тази неделя, 17 април, отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас ще проведе традиционната си кръводарителска акция.

Всяка година на големия християнски празник Цветница БЧК Бургас, заедно с Бургаската болница организира това събитие в помощ на всички, нуждаещи се от кръвопреливане.

Тази година болницата кани да дарят кръв не само бургазлии, а и украинските граждани, които сме приели на територията на Бургаска област. Част от тях вече се лекуват тук, извършени са животоспасяващи операции и раждания, които изискват кръвопреливане. Чрез този благороден жест те ще помогнат не само на бургаските пациенти, а и на своите сънародници, които имат нужда от кръв. Лекарите се надяват чрез медиите този призив да стигне до общностите на хилядите украински граждани, които вече пребивават в Бургас.

Чужденците, които имат ЛНЧ и законно пребивават у нас, могат да бъдат кръводарители наравно с българските граждани, стига да отговарят на основните изисквания – да са здрави хора на възраст от 18 до 65 години.

Акцията ще се проведе в Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас – сектор Кръводаряване, жълтата сграда зад Първа поликлиника, на 17 април, неделя от 8 до 16 ч. УМБАЛ Бургас благодари на всички кръводарители от името на пациентите, чийто живот ще бъде спасен благодарение на тяхната доброта и хуманност.

 

 

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ