Лабораторията в ДКЦ-I в Бургас вече тества за коронавирус със записан час, за да няма струпване

Pin It

Микробиологичната лаборатория в ДКЦ I в Бургас (бившата Първа  поликлиника) вече прави бързи тестове за коронавирус, съобщи завеждащият й - д-р Петранка Стаматова, микробиолог и паразитолог.

Тестът е кръвен и отчита наличието на антитела в организма, като присъствието им означава няколко неща – човек може да е преболедувал, да има антитела и да е напълно безопасен за околните, или да е в активна фаза на инфекцията, което налага да бъде изолиран.

Изследването е много добро за работодатели, които искат да разделят потоците работници и досега е поръчвано основно от фирми, сподели д-р Стаматова.

Добре е да се изследват всички, които имат съмнения и симптоми на остро респираторно заболяване – температура, кашлица, хрема, особено ако се връщат от чужбина или са имали контакт със завърнали се.

Цената на изследването е 35 лв., задължително се записва час на тел. 0886816857. Записването на час и изследването се извършват всеки работен ден от 8 до 12 ч., в лабораторията на ДКЦ I – Бургас, бул. Стефан Стамболов 73. Записването на час е за сигурността на пациентите, за да няма струпване и евентуален контакт между носители на вируса и здрави хора.

Всички положителни резултати се съобщават на РЗИ – за проследяване и потвърждаване с генетичен тест.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ