Вера Маринова представя библията на българската художествена гимнастика

Pin It

Книгата на Вера Маринова ще ви запознае с различните епохи на най-успешния в момента български спорт, както и с изумителните жени, които са записали имената си със златни букви в историята на световната художествена гимнастика.

Много разкази от първо лице ще събудят изумлението ви. Любопитното четиво ще бъде представено в Бургас от авторката на 21 ноември /понеделник/ в зала „Георги Баев” на Културен център „Морско казино” от 17.00 часа при вход свободен.

„Това е история, написана чрез историите на повече от 70 жени. В нея има страшно много фактология. Надявам се, няма много пропуснати имена, въпреки, че през тези седем декади през художествената гимнастика, сигурно, са минали хиляди“, заяви Маринова.

Вера Маринова е пряк свидетел на огромна част от тези 70 години и с типичната си класа, ерудиция и изказ разкрива невероятния свят на едни уникални жени. Ще си отговорите и на въпроса "Как така този чисто женствен свят не спира да е на върха". Ще научите още истината за ПЪРВИТЕ в този спорт. Ще четете на един дъх!

Книгата се изкупува с невероятни темпове. Някои, които вече са я прочели, споделят, че това е "Библията на българската художествена гимнастика". Други я наричат "Пътеводител". Трети коментират, че това е "Наръчник за шампиони".

Откъс от книгата

"В Слънчевата система има една планета, която се върти по-бързо около слънцето, отколкото около собствената си ос. При това тя се върти в обратна посока!

"Танцът" на тази планета рисува символична роза в небето...

Пет грациозни въртения – като на овални листенца - обръчи...

Няма друга като нея!

Най-ярката след Луната;

"Сестра на Земята"!

Дали е Вещица, или Фея, е въпрос на гледна точка.

Тя е и двете..

Нужни са Сила и Красота, за да бъдеш богиня на небесата.

Пет грациозни въртения -

Гимнастичка, Треньорка, Съдийка, Майка, Водач...

Циклите се редуват и потомствата се развиват заедно с тях.

Но първият пробив дойде с обръчите -

Затова, нека наречем тази история "Обръчите на Венера!".

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ