Татяна Лолова става патрон на бургаски фестивал

Pin It

На 8 октомври от 18.00 часа официално ще бъде даден старт на Порт Прим Арт Фест 2018.

Второто издание на фестивала на изкуствата ще открие лично неговият патрон - вечно усмихнатата Татяна Лолова. Събитието ще включва прожекцията на филма за голямата ни актриса "Портрет на една дама". В рамките на фестивала ще бъде представена и автобиографична книга за актрисата.

Порт Прим Арт Фест ще обхване дните до 13 октомври. Бургазлии и гостите на града ще имат възможност да избират от широка палитра културни събития, част от фестивала. Сред тях са театрално представление, картинни и фото изложби, прожекции на биографични ленти и късометражно световно кино, представяне на поети, премиера на роман, концерт - спектакъл и други.

Локациите, на които ще се провеждат различните мероприятия от календара на Порт Прим Арт Фест за 2018 г., са: Културен дом на Нефтохимика, Експозиционен център "Флора", Културен център "Морско казино", Регионална библиотека "П. Яворов", Държавна опера Бургас, елегантните пространства на построения през 1959 г. Гранд хотел и СПА Приморец.

На различните сцени публиката ще има възможност да се запознае с творенията на автори от различни изкуства, както и с тях самите. Културният форум тази година обхваща не само родно традиционно и модерно изкуство, но включва и чуждестранно участие. Част от общата заключителна изложба, която ще сложи финал на Порт Прим Арт Фест, са творци от Македония, Сърбия и Украйна.

Творчески директор на форума е художникът Стефан Божков. Второто издание на Порт Прим Арт Фест обхваща разширен кръг бургаски централни локации, които обуславят лесен достъп до отделните събития. С изключение на съботния ден 13 октомври, когато мероприятия ще има през целия ден, в дните от понеделник до петък събитията, част от Порт Прим Арт Фест, са съобразени със забързаното работно ежедневие и ще се провеждат в часовете след 18:00.  

 

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ