10 са пострадалите при сблъсъка на автобус с къща във Варна

Pin It

Огледът на катастрофата, възникнала днес на кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Вярност" е приключил. 

 

В момента са предприети действия по изтеглянето на автобуса от мястото на произшествието. 

Общо 10 са пострадалите, на които е оказана медицинска помощ в болница, тъй като в болничното заведение след обяд са откарани от близките им още 3 деца на възраст между 10 и 13 г., които също са пътували в автобуса.

За наблюдение в отделение "Неврохирургия" е настанена 62-годишна жена, която е получила комоцио, продължават изследванията и прегледите на 45-годишния водач на автобуса. 

От останалите потърпевши: 7-годишното дете е получило мозъчно сътресение, а останалите деца са с различни контузии на ръце, крака или гръден кош, няма опасност за живота им и всички са освободени за домашно лечение; 42-годишна жена, водач на л.а. "Фолкваген" е получила комоцио и контузия на гръден кош, също освободена за домашно лечение. 

Все още не е изяснена причината за възникването на ПТП-то, при което автобусът, при извършване на ляв завой е преминал през разделителна ограда на платната на ул. "Вярност", блъснал е два автомобила "Форд" и "Фолкваген", които са изчаквали на светофара, продължил е движението си и се е блъснал и в стената на къща, втрани от улицата. Пробата за алкохол на водача е отрицателна. 

Работата по случая продължава.

Pin It

ТЪРСЕНЕ