Предстои раздяла и с Порожанов

Pin It

Премиерът възнегодува, че за скандали като Апартаментгейт медийното внимание е съсредоточено само върху изпълнителната власт, като в същото време не се обръща внимание на изтеклата информация за представители на съдебната.

Приемайки, че Борисов визира купеното на преференциални цени жилище на съпругата на председателя на ВКС, водещата попита министър-председателя дали има доверие в Лозан Панов. "Не", отвърна категорично той и посочи причината - "защото той се изявява като политическа фигура, прави коментари на политически теми".

Бойко Борисов коментира и скандалите около Румен Порожанов, като отчете, че министърът на земеделието се е справил много добре със задачите.

"Секторът е сравнително спокоен. Днес се среща с пчеларите, вчера бяха за градушките в Българене и на други места, задвижиха процедурите в Исперих, Дулово, които бяха завлечени от гърка, над 80 % от хората вече са обезвъзмездени", допълни още министър-председателят Борисов.

Според него Програмата за къщите за гости е добра и не е насочена извън големите курорти.

"Дяволът е в детайлите. Има много много места, където къщите за гости си работят и то много добре. Туристи ги посещават и те са именно за извън големите курорти за тези китни места. Това, че има хора, които са се възползвали и са направили нередни неща - в момента върви пълна проверка и на полицията и Прокуратурата. Караме отзад напред, сега през общините проверяваме колко туристическа такса е платена в общините", допълни Борисов.

Той посочи, че много внимателно наблюдава ситуацията. "Сега явно Порожанов е на прицел. Всички се съсредоточават върху него. При най-малката нередност, ще го отстраня", обясни Борисов и обърна внимание, че той през 2004 г. не е бил в каквато и да е управленска форма.

"Въпросът е, че понеже ние сме много щедри да отговаряме, виждате, че от другите партии и институции нито веднъж не отговориха на тези въпроси. Питате ги веднъж, те казват, това е било 2005 г. и вие го приемате за абсолютно нормално", коментира Борисов.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ