Намерихме кусури на папата, какво ли ще измислим ако Господ слезе?

Pin It

Критичните коментари към визитата на папа Франциск са преминали границите на допустимото, смята премиерът Бойко Борисов.

В тв предаването "Лице в лице" той изрази мнение, че Светият отец не е бил разбран правилно по въпроса с миграцията.

"Вчера си мислех щом на папата кусури намираме в България, просто не знам Господ, ако слезе, какво ще му измислим?", възкликна Борисов.

Той изрази мнение, че посланията на папа Франциск са били човечни, а призивът му да се отнасяме добре с мигрантите е бил възприет по начин, по който "тук веднага се опитаха да извадят лошото послание". Премиерът нарече спекулациите, че има втори план в посещението на папата "жълта, кафява новина, измама, внушение и гадост" и беше категоричен, че в думите си височайшият гост не е имал предвид икономическите мигранти. Според него няма нормален човек, който да не даде подслон на бягащ от война или природно бедствие човек, но по съвсем друг начин стоят нещата при опитите за незаконно преминаване на границите ни.

"При икономическата миграция отиваш само ако те искат. Затова нашата граница се пази най-добре в Европейски съюз. Неслучайно дойде премиерът на Бавария и каза че България е за пример в Европейския съюз. Този, който преди 2 години беше най-остър срещу България, дойде, убеди се, видя, излезе човекът и каза: "Да, заслужавате да отидете в Шенген". С една дума, посланията на папата бяха човечни", обясни Бойко Борисов.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ