Влезе забраната за риболов

Pin It

От днес,15 април до  15 май 2018 г. се забранява улова на риба  в рибностопанските обекти  и по Черноморието, р. Дунав и вътрешните водоеми, заради размножителния период, сочи заповед на Министерството на храните и земеделието.

 

Забранен е и улова на риба от рибностопански обекти на страната както следва: от 15 април до 15 май в рибностопански обекти до 500 м. надморска височина и от 1 май до 15 юни в рибностопански обекти на надморска височина от 500 до 1500 м.

Карагьозът по р. Дунав е забранен за улов от 15 април до 15 май включително. Срокът за забрана на улов на калкан е до 15 юни. Забранен е и улова на попчета от 15 април до 15 май във водите на Черно море с мрежени риболовни уреди, с изключение на  риболовния уред „волта“.

Най- продължителна е забраната за улов на есетрова риба. Тя продължава до 2021 г. във водите на Черно море,р. Дунав и вътрешните водоеми.

През периода на забраната всички стационарни уреди и други риболовни уреди трябва да бъдат извадени от водата, напомнят от ИАРА.

Единственото място в Бургас, където рибарите могат да се отдадат на своята страст и през забранителния период е баластриерата „Дупките“.

Най- запалените могат да прескочат във Варненско, където има разрешени за риболов три обекта- язовирите „Николаевка“ и „Комарево“ и  рибно стопанство „Пода“.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ