Има обвинен за катастрофата на "Тракия"

Pin It

За 72 часа е задържана 29-годишната жена от Плевен, която участва с автомобила си в тежката катастрофа край Вакарел вчера. Това обяви на извънреден брифинг наблюдаващият прокурор по делото Мирослав Ангелов в Софийската окръжна прокуратура.

 

Прокурор Ангелов обясни, че няма техническа неизправност на автомобила на 29-годишната шофьорка и че катастрофата се дължи на нейни субективни действия. Тя е с обвинение за извършено престъпление, квалифицирано като "причиняване на пътно-транспортно произшествие, при което са загинали и пострадали повече от двама души". 

При трагичния инцидент вчера край Вакарел живота си загубиха шестима, а над 20 са пострадалите, които са настанени в различни столични болници.

Ще бъде внесено искане за постоянна мярка за задържане на 29-годишната жена, която ще се гледа в понеделник. Прокурор Ангелов каза още, че до момента са разпитани 26 свидетели, сред които и пострадалите, които са настанени в болниците. 

Пробите за наркотици и алкохол както на шофьора на автобуса, така и на водачката на лекия автомобил са отрицателни, каза още Мирослав Ангелов.

От Прокуратурата призоваха свидетели на катастрофата от другите автомобили, които са били на магистралата по време на тежкия инцидент, да се обадят, за да може истината да се изясни по-бързо.

 

Pin It

ТЪРСЕНЕ